Kısa Metinler -3-


Kalbimin kıyamet emri verildi.

* * *

Bir anda zaman durmaya meyilli. Dünya yıkılma emrinin verilmesini bekler. Gökyüzü daha bir sessizleşir. Kalbimin güneşi söner ve mavi gözlü bir melek sûr’a üfler. Korkunç bir çığlık kalbimi paramparça eder: seninle bir daha konuşmayacağım!
Hayat anlamını yitirir.
Duygu yüklü bir kalbin, gözyaşlarının intiharına sebep olması aşkın dışavurumu olsa gerek.
Kelepçelenmiş dillerin sesini duyuramadığı boşlukta kelimeler kendiliğinden cümleleşir:
silmem gerekiyor kalbimin rengini
bir umudu umutsuzluğa çevirmeliyim
ağlamalıyım günlerce
hüznü boynuma geçirilmiş bir ip gibi görmeliyim
gecelerin yalnızlığını arkadaş edinmeliyim
bu duyguyu burda bitirmeliyim…
Birçok dejavusal kesitin şahlanışı, hiç yaşanmamış bir bütüne dönüşen parçaların anlamsız izleği şiirin ritmine eşlik edemese de kalbi parçalamak için bir cümle yetiyor: seninle bir daha konuşmayacağım!

Tuna Başar

/onüçşubatikibinyedi yirmiüçonyedi
Afyonkarahisar/

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Çok güzel betimlemeler var. En güzel bölümü "mavi gözlü bir melek sûr'a üfler. Korkunç bir çığlık kalbimi paramparça eder" bölümü.
    Diğer yazdıklarınızı da okudum. Bazıları gerçekten çok hoşuma gitti. Ama bazı yazılarınızı beğenmedim. Şiirleriniz çok güzel. Tebrik ediyorum. Yeni yazılarınızı ve şiirlerinizi merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. YAZINIZ ŞİMDİ DÜŞ HEKİMİNDEN ELİME ULAŞTI.ACABA BLOGUMA YAYINLAYABİLİRMİYİM DERKEN SİZİNDE BLOGUNUZ OLDUĞUNU GÖRDÜM..BURDANDA OKURUM ZEVKLE ÇOK BEĞENDİM YÜREĞİNİZE SAĞLIK..
    HAYALLERİNİZ PUSULANIZ OLSUN...

    YanıtlaSil
  3. YA bırak bu işleri
    Sen halen buralarda mısın?

    YanıtlaSil
  4. bazen sevmek ,sevdiğin kişiden vazgeçebilmeyi ve unutabilmeyi gerektirir!!! eğer gerçekten seviyorsan ve gerekiyorsa vazgeçeceksin!!!

    YanıtlaSil
  5. ahh min al aşq8 Temmuz 2011 17:51

    Yazılarınızı ve sizi biraz okudum ve yorum yapmanın övgüler dizmek olmadığı yeryer yermek gerektiği inancıyla söylüyorum ki:
    -Betimlemelerde çok sığ kalmışsınız.Yani anlamını herkesin her an bilemediği kelimeleri ardarda yazıp anlaşılmaz cümleler kurmak değildir herzaman yazmak.Bazen yazdığını kendinin bile zor anladığı şeyler yazmak değildir.Yazmak kendini anlatabilmektir.Yazmak anlaşılmaktır.Seninle konuşmayacağım cümlesiyle yokolmış bir ruh halinin bu yazının tam ortasında bir işi yok.Bu ortaokulsıralarında coğrafya defterinin ardına karaladığımız yazılarda kaldı,biraz daha geniş bir mefkure ve nazariye ile daha güzel yazılara .Umarım kırılmazsınız yazmak eleştirilmeye katlanmaktır....

    YanıtlaSil
  6. Bloguma biraktiginiz güzel mesajiniz icin tesekkürler,güzel bir gün gecirmeniz dilegiyle,sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Menekşe Gülay8 Temmuz 2011 17:52

    Hüzün dolu mısralar. Güzel bir anlatım. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  8. Şeyma Akyürek8 Temmuz 2011 17:52

    tebrikler. gayet hoş olmuş. yazdıklarınız gerçekten çok güzel. her yazınız bende ayrı tatlar bırakıyor. başarılanızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  9. başarılarınızın devamını dilerim.tebrikler

    YanıtlaSil