Seyir Defteri II


İzmir Sanat’ta “Seyran Aygün Altınay”ın heykel sergisi

Göz dinler!
Claudel

Uzun zamandır heykel sergisine gitmiyordum. İzmir Sanat’ta bir heykel sergisi olduğunu duyunca hemen orda olmam gerektiğini düşündüm.
Seyran Aygün Altınay, heykellerinde özellikle gözler ve gözlerin insanın kendini ifade edebilmesindeki önemi üzerinde yoğunlaşmış.
Heykellerin sayıca az olması ve benzer özelliklere sahip heykellerin yan yana olmaması ve tabii ki her heykele isim verilmemesi eksik yanlardan. Fakat heykelleri detaylı inceleyince farklı düşüncelere taşımayı başarıyor insanı bu sergi.
Özellikle gözlerini kocaman açıp yukarı doğru bakan ve beyninin yerine bir fetus yerleştirilmiş heykel çok hoşuma gitti. Bir de tabut şeklinde olan ve tabuttan dışarı iki ayağın sarktığı, üst tarafında da bir göz olan eser…
Her bir heykelde kapalı da olsa açık da olsa kocaman gözler dikkat çekiyor. Birkaç heykelde fetus ve ölümü çağrıştıran imgeler kullanılmış. Birkaç ayak ve bir de el dikkat çekiyor. Ama genel olarak portreler ve göz üzerine yoğunlaşmış. Heykel sayısı 19 olduğu için ve genel olarak küçük çalışmalardan oluştuğu için biraz olsun ziyaretçiyi tatminsiz bıraksa da uzun zamandır heykel sergisi gezmeyen bir kişiye çok farklı düşünceler sunuyor.

Tuna BAŞAR

/ yirmidokuznisanikibindokuz çarşamba
İzmir /

Yorum Gönder

0 Yorumlar