Okuma Defteri XIX

Kesif - Enis Batur


Türk Edebiyatının en üretken yazarlarının en başında gelen Enis Batur, 1995 yılının Şubat ayını geçirdiği Saint-Nazaire’de kaleme aldığı günlükleri, mektupları ve yer yer de objektifine takılan kareleri bir kitap haline getirmiş: Kesif-Saint Nazaire Günlüğü.
Mitos Yayıncılık tarafından Eylül 1996’da yayınlanan kitabın kapağını Fatma Tülin’in bir resmi süslüyor. Üretken bir yazarın kafasından geçenleri ve projelerinin arka planını günlüğünün sayfalarında okurken, aynı zamanda bazı yazarların nasıl da yazmadan duramadığına tanık oluyoruz. Bıraksalar tüm zamanını yazarak geçirecek yazarların varlığı karşısında yazmanın nasıl bir tutku olduğunu da fark ediyoruz. Bunun yanında özel ansiklopedisinin bir cildini mektup için ayıran ve Gönderen adlı oylumlu bir kitaba imza atan yazar için mektup yazmanın da bir tutku olduğunu anlıyoruz. İç içe geçen tüm eserleri gibi Enis Batur’un bu kitabında yer alan günlükleri ve mektupları da iç içe geçiyor ve okurken birbirini tamamlıyor.
Tüm kitaplarını elimin altında bulundurmak istediğim fakat bir türlü onlarca kitabına ulaşamadığım ender yazarlardan biri olan Enis Batur, bende her zaman yazma isteği ve merak etme dürtüsü uyandırıyor. Ne zaman elime bir Enis Batur kitabı alsam kendimi yazının çekiminde buluyorum ve sürekli yepyeni fikirlerle bir araya geliyorum.

Kesif, Saint-Nazaire Günlüğü
Enis Batur
Mitos Yayıncılık, Eylül 1996
Günlük, Mektup
112 syf

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar