Gündemdekiler -7-


Enis Batur’un yeni kitabı Basit Bir Es, Kırmızı Kedi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Varlık dergisi son sayısında (Ekim 2015) yakın zaman önce kaybettiğimiz iki önemli yazarı “İki Büyük Usta, İki Büyük Veda: Oktay Akbal-Tarık Dursun K.” başlığıyla gündemine alıyor.

Metin Uca, 15 Kasım’dan itibaren her Pazar akşamı Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahneye çıkacak. “Klasi-Komik Show” adıyla izleyenlerine eğlenceli bir müzik yolculuğu sunmaya çalışacak.

• Bu yıl ilk defa düzenlenen Dağlarca Şiir Ödülü sahiplerini buldu. Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Sennur Sezen, Ertan Mısırlı, Enver Ercan, Haydar Ergülen ve Tarık Günersel’in yer aldığı seçici kurul ödülü Şükrü Erbaş’ın Pervane ve Ömer Erdem’in Pas adlı kitaplarına değer gördü. Ödül töreni 18 Ekim 2015 tarihinde Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

Pera Müzesi Pera Film’de Kore Film Günleri’yle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. 9 Ekim’de başlayacak gösterimler 16 Ekim’e kadar devam edecek. Kore Film Günleri’nde Han Jae-rim’in Yüz Okuyucu, Song Il-gon’un Sadece Sen, Lim Soon-rye’nin Hayatımızın En Güzel Anı, Park Kwang-hyun’un Dongmakgol’a Hoş Geldiniz ve Kim Seong-ho’nun Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu adlı filmleri gösterilecek.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar