Rota 31


planladıklarım

1. Orhan Pamuk’un Kırmızı Saçlı Kadın adlı son romanını bir an önce okumalıyım ve Orhan Pamuk’un roman kahramanları üzerine detaylı bir araştırma yapmalıyım.
2. Daha önce Bir Entelektüelin Mutlaka Yapması Gerekenler ismiyle vaftiz ettiğim projemi Mutlaka Yapmam Gerekenler olarak değiştirip bu başlık altında okumam gereken kitapları, izlemem gereken filmleri, dinlemem gereken müzikleri, görmem gereken yerleri, öğrenmem gereken bilimsel ve tarihi olayları, görmem gereken resimleri listelemeliyim. Ve bunları video formatına dönüştürüp Youtube kanalımda yayınlamalıyım.
3. Çok uzun zamandır merakla araştırdığım yazar-şair-yönetmen-ressam-müzisyen dostlukları üzerine bir yazı kaleme almalıyım. Bu tür dostlukların üretilen sanat eserleri üzerine etkilerini araştırmalıyım.
4. Cannes, Berlin, Venedik Film Festivallerinde en iyi film ödülü kazanan filmlerin listesini çıkarmalıyım ve izlemeyi planladığım filmlerin içine bu filmlerden de serpiştirmeliyim.
5. Bir süredir kafamı kurcalayan “İyi bir sanat eseri ortaya koymak için daha önce üretilmiş sanat eserlerini çok iyi bilmek gerekir mi?” sorusuna bir cevap bulmalıyım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar