Rota 45


planladıklarım

1. 2 Hafta adlı projem için Dostoyevski’nin Suç ve Ceza adlı romanını okumalıyım ve bu roman üzerine detaylı bir eleştiri yazısı yazmalıyım. Leonardo da Vinci’nin Son Akşam Yemeği üzerine detaylı araştırma yapıp Sanat Yazıları’nda bu resmi ağırlamalıyım. Belirlediğim iki haftalık süreçte Mozart’ın bestelerini dinleyip, Mırıldandıklarım’a Mozart üzerine notlar düşmeliyim. Orson Welles’in Yurttaş Kane filmi üzerine Seyir Defteri’ne bir yazı yazmalıyım. 2 Hafta’lık süreçte ana gündem maddemi Düzyazı Şiir olarak belirledim. Şiir Düşü’ne Düzyazı Şiir üzerine notlar almalıyım. Ayrıca Dostoyevski, Leonardo da Vinci, Mozart ve Orson Welles için Kimdir maddeleri oluşturmalıyım.
2. Önümüzdeki bir haftalık süreçte Jorge Luis Borges’in Öteki Soruşturmalar, Cahit Sıtkı Tarancı’nın Otuz Beş Yaş, Lermontov’un Zamanımızın Bir Kahramanı, Ayfer Tunç’un Aziz Bey Hadisesi ve Salâh Birsel’in Papağanname adlı kitaplarını okumalıyım. Bu kitaplar üzerine Okuma Günlüğü’ne ve Okuma Defteri’ne yazılar yazmalıyım. Bu süreçte Varlık Dergisi’nin Ocak 2017 tarihli 1312. sayısı da bana eşlik edecek. Varlık Dergisi için de Dergiler projeme ilk yazımı yazmalıyım.
3. Bir Ressam On Resim için Leonardo da Vinci’den on resim belirlemeliyim.
4. Edirne üzerine İzlek için bir yazı yazmalıyım.
5. Her günün sonunda şiir alıştırmaları yapmalıyım. Hayata daha fazla şiir penceresinden bakmalıyım. Şiiri eskiden olduğu gibi yazı serüvenimin başköşesine oturtmalıyım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar