Çaresiz Şiir


Hrant Dink’e

kırılıyor rüzgârların ruhumuza düştüğü hayaller
çaresiz imgelere dönüşüyor gerçekleşmeyen istekler
insanlar öldürülüyor düşüncelerinden dolayı
her geçen gün ağıtlar dile geliyor
sessiz kalabalıklara inat

kimim ben

burası neresi

neyin uğruna neyin mücadelesini veriyorum

bilinçsiz düşünce akımlarında
üretemeyen toplumun
çorak meyvelerini sunuyorlar
çocuk kalplerimize
kemirmesine izin veriyorlar zihinlerimizi umutsuz gerçeklerin

kırılıyor rüzgârların ruhumuza düştüğü hayaller
çaresiz imgelere dönüşüyor gerçekleşmeyen istekler
bir yalnızlık kalıyor geriye
bu topraklar üzerinden geçen her medeniyetten

şimdi
ileriye atılma zamanı
vakit çok geç olmadan

Tuna BAŞAR

/ yirmiüçeylülikibinyedi sıfırbeşelliiki
Afyonkarahisar /

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. çok hoş bir karalama benimde var ama nete koyacak kadar değilller

    YanıtlaSil
  2. Nisan Serap İçyüz8 Temmuz 2011 18:11

    Hüzünlü bakıyor bir güvercin...
    Üşüyor bir diğeri...

    YanıtlaSil
  3. bi daha uçarmı güvercin korkusuz?? bi daha yazarmı kalem kanaya kanaya??? kağıdıda kan tutar ağaç değilmi soyu:((

    YanıtlaSil
  4. Gülten Karaman8 Temmuz 2011 18:12

    çok güzel bir konuya değinmişsiniz ...aslında bu kanayan bir yaradır bu içimizde..özgür olabildiğimiz tek yer düşüncelerimiz olduğu halde sessiz sessiz çığlıklar,,sessiz haykırışlar dudaklarımızda...

    YanıtlaSil
  5. Aynı hassasiyetleri Hablemitoğlu içinde gösteriyormusunuz veya gösterdinizmi? Emir İzzettini kaç kişiniz tanıyor? Ne iş yaptığını nerde olduğunu biliyormusunuz? Milli kahramanların kaç tanesine sahip çıktınız veya çıkabiliyormusunuz? Hrant için yaptıklarınızın onda birini milli kahramanlar için yapabiliyormusunuz? Türklüğe hakaretten ceza almış bir adam için bu kadar canınızın yanması beni şaşırtıyor
    "Türk'ten boşalacak zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur". Yargıtay bu sözlere son noktayı koydu....
    Yargıtay, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, "Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur" ifadesinin "Türklüğe hakaret suçu" olduğuna karar verdi. 9. Ceza Dairesi, Dink'in bu ifadesinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki (AİHS) "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilemeyeceğini bildirdi.
    Şimdi böyle olaylar varken sizin hrant dink e sahip çıkmanızı ben anlayamadım. Yeni trend türklüğe hakaret edenleri Türke sövenleri baş tacı yapmakmıdır. İnsan öldürmenin yanlış bir olay olduğunu herkez zaten kabul ediyorda sizin zorunuz nedir ben bunu anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  6. siz bu ülkede azınlık olmak ne demek bilirmisiniz bertan avcı?? siz birilerini yok sayarsanız yada yok ederseniz, bide sesini keserseniz, düşünmesine bile izin vermsseniz ha bide üstüne onu öldürürseniz genede haklı görürseniz kendinizi söylicek başkada lafımız olmaz bizim. bizim kimseyle zorumuz yok hiç olmadıda aslında tam tersine hep bizimle zoru olanlarla mücadele ederek geçirdik bu hayatı. tartışmak değil niyetim bu güzel şiirin altında ama sadece insanları düşüncelerinden dolayı yargılayıp durmayın artık,ki bunada hakkınız zaten yok.

    YanıtlaSil
  7. Çaresiz Şiir için yapılan yorumlar hakkında...

    Yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim. Özellikle Nisan Hanım'ın ve Sertaç kardeşimin yaptığı yorumlar şiir tadında. Özellikle bu iki yorumu ve diğerlerini isim belirterek blog sayfamdaki şiirin altında yorum olarak yayınlamak isterim. Eğer izniniz olursa.

    Bertan Bey'in yaptığı yorumlarda bazı yanlış bakış açılarının yer aldığını düşünüyorum. Elbette bu ülkede düşüncelerinden dolayı öldürülen her aydınımıza büyük saygı besliyorum. Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink. Ve adını sayamadığım onlarcası.
    Bunların yanında Sıvas'ta yakılan ve yakılmaya çalışılan aydınlarımız. Bu ülkede demokrasiyi ne kadar geliştirecek düşünce varsa hepsine sonsuz saygı besliyoruz.
    Nazım Hikmet'e, Sabahattin Ali'ye, Aziz Nesin'e, Orhan Pamuk'a, Yılmaz Güney'e, Ahmet Kaya'ya ve daha onlarcasına yapılan haksızlıkları da hiçbir zaman unutmuyoruz.
    Tabii ki idam edilen her insanın da acısını sonsuz yaşıyoruz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını; Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu gibi siyasetçilerin de idamını onaylamıyoruz.
    Önemli olan birilerini dışlamak değil. Bertan Bey'in de dediği gibi bütün haksızlıklara tepki gösteriyoruz. En başta da Bertan Bey’in hiçbir ayrım yapmadan, düşüncelerinden dolayı zarar gören her insanı en başta savunduğuna inanıyorum.
    Bu ülkede zamanında yaşanan yanlışları sadece bir tarafa mal etmenin de çok büyük bir yanlış olduğunu görüyoruz. Sol görüşlüleri öldürmek için sağcı gençlerin ellerine silah verenleri de solcu olup silaha silahla karşılık verenleri de hoş görmüyoruz.
    O kadar çok haksızlık var ki bu ülkede hangi birinden bahsedeceğimi şaşırdım. Önemli olan her haksızlığa aynı oranda tepki vermeyi başarabilmek.
    O nedenle diyorum ki;
    En ufak bir haksızlığa tepki göstermeyen insanlar, kendi başlarına gelen hiçbir haksızlığa tepki gösterme hakkına sahip değillerdir.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. Çok memnun oldum. Sonra Hrant Dink için yazdığınız şiir için tebrikler.İnsan duyarlılığınız için.

    YanıtlaSil
  9. Tülin Dursun8 Temmuz 2011 18:14

    Şair bir şeylere "dur" demek için vardır.
    Şiir isyankarlıktır.
    şiir karşı duruştur.
    şiir salt aşk için değil;
    Şair, yanlış olanı düzeltmek için "devrimci" olandır...

    Paylaşımına teşekkürler.
    Yüreğinden öperim...

    YanıtlaSil