Rota 12


planladıklarım

1. 2014 yılı ile birlikte edebiyat dergilerini daha dikkatli bir şekilde izlemeliyim ve her dergi için “Dergiler” başlığı altında yazılar yazmalıyım.
2. Dergilerde yayınlanan öyküleri ve şiirleri dikkatli bir şekilde okuyarak yılın önemli şiirlerini ve öykülerini belirlemeliyim.
3. Özellikle şiir kitapları başta olmak üzere 2014 yılının yeni çıkan kitaplarını yakından takip etmeliyim ve Türk Edebiyatı’nın durumunu gözlemleyerek “Edebiyat Notları” başlığıyla yazılar yazmalıyım.
4. Bu yıl en az 150 kitap okumalıyım, 100 film izlemeliyim, 50 albüm dinlemeliyim, 10 sergi gezmeliyim, 10 tiyatro oyununa gitmeliyim, 5 müzeyi ziyaret etmeliyim, 2 klasik müzik konserine gitmeliyim, İstanbul ve İzmir Kitap Fuarlarına katılmalıyım.
5. Özellikle Türk sineması başta olmak üzere yeni filmleri izlemeliyim ve bu filmler hakkında “Seyir Defteri”nde yazmalıyım.
6. Ölmeden önce görmem gereken 200 resmi belirlemeliyim. Ve resim yazılarına başlamalıyım.
7. Daha önce görmediğim en az 5 farklı şehri görmeliyim ve bu şehirler üzerine İzlek’te yazmalıyım.
8. Bu sene şiire ve şiir düşüne çok daha fazla zaman ayırmalıyım.
9. Fotoğraf çekmeye başlamalıyım ve bu çektiğim fotoğraflar üzerine yazdığım yazıları “Bakış Açısı” başlığı altında yayınlamalıyım.
10. Eski defterlerimi gözden geçirmeliyim ve eski yazdıklarımın üzerinde çalışarak yayınlanabilecek düzeye getirmeliyim. Eski yazdıklarımın ışığında yeni yazılara yelken açmalıyım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

0 Yorumlar