Gece XCI


10 Ağustos 2015
Pazartesi

Uzun zamandır kitaplar üzerine yazılar yazıyorum. Bazıları istediğim düzeyde eleştiri yazıları oluyor, bazıları tanıtım yazıları, bazıları da kısa okuma notları… Kitaplar üzerine yazdığım yazıları Kitap Eleştirileri, Okuma Defteri ve Okuma Günlüğü başlığı altında yayınlıyorum. Gece ve Not Defteri’nde de birçok farklı kitaba değindiğim oldu. Ama benim asıl istediğim Dünya ve Türk Edebiyatı’nın en önemli kitapları üzerine detaylı eleştiri yazıları yazmak. Nedenini tam olarak bilemesem de bu isteğimi bir türlü gerçekleştirmeyi başaramadım. Birçok önemli kitabı okurken notlar aldım, kitaptaki bazı bölümlerin altını çizdim, o kitaplar hakkında daha önce yazılmış bazı eleştiri yazılarını okudum, fakat bir türlü bu kitaplar hakkında istediğim seviyede eleştiri yazıları yazmaya başlayamadım. Aynı şey sinema tarihinin en önemli filmleri, resim tarihinin en önemli resimleri için de geçerli. Önemli kitaplar, filmler ve resimler için detaylı eleştiri yazıları yazmayı başaramıyorum. Bunlar hakkında her seferinde kısa notlar, değinme yazıları yazabiliyorum. Bu durum da beni fazlasıyla üzmeye yetiyor. Bir an önce önemli bir sanat eseri hakkında yazmaya başlayarak bu olumsuzluğu kırmaya çalışmalıyım.

10ağustos’15gecesi edirne

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İsteğinizi gerceklestirmenizde size kolaylıklar diliyorum... Yazmak hele ki bahsettiğiniz tarzda bir eleştiri yazısı yazmak oldukça sabır fazlaca donanım gerektirir..umarım eseri belirleyip başlangıcı yaparsınız ve bize de keyifle okumak nasip olur. Şaşırtan, esere farklı bir pencereden bakmamizi sağlayan bir eleştiri yazısını düşünmek bile heyecan verici. Tekrar kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı isteği çok uzun zamandır hissediyorum ama ne yazık ki istediğim düzeyde bir eleştiri yazısına henüz ulaşabilmiş değilim. Ama çok yakında önemli kitaplar üzerine tuttuğum notları yayınlamaya başlayacağım. Belki bir nebze olsun bu isteğimi törpüleyebilir bu notlar.

      Sil