Gündemdekiler -2-


• 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor. 5-24 Eylül tarihleri arasında sürecek olan festival hakkında detaylı bilgiye http://www.aspendosfestival.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

• Her sene bir sayısını bir yazarın editörlüğünde çıkaran Notos, bu yıl konuk editör olarak Enis Batur gibi ciddi bir dergi tecrübesi olan birini seçmiş. Enis Batur editörlüğündeki Notos (Ağustos-Eylül 2015, Sayı: 53) gündemini “Adres Defteri/Edebiyatta Sahici ve Sanal Yolculuklar” olarak belirlemiş.

• Sabancı Müzesi, Zero Akımından bir seçkiyi ziyaretçilerine sunuyor. Zero – Geleceğe Geri Sayım başlığını taşıyan sergi 10 Ocak 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

• Ankara’da mart ayında açılan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi şimdi de müzikseverlere yönelik güzel bir konser programı sunuyor. 6 Ekim’de İdil Biret konseriyle başlayacak program 24 Mayıs tarihine kadar 12 konserle sürecek.

Zeki Demirkubuz’un son filmi Bulantı 2 Ekim’de vizyona girecekmiş. Başrollerini Zeki Demirkubuz ve Şebnem Hassanisoughi’nin paylaştığı, Öykü Karayel ve Çağlar Çorumlu’nun yan rollerde izleyici karşısına geçtiği film Jean-Paul Sartre’nin aynı adlı romanından serbest bir uyarlama olacakmış.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

2 Yorumlar