Gece CXXIII


23 Ocak 2017
Pazartesi

Artık okuma ve yazma serüvenimi bir düzene sokmam gerekiyor. Daha fazla okumaya zaman ayırmalıyım ve düzenli bir yazma ritmi oluşturmalıyım. Bir süredir planladığım okuma rotasını artık hayata geçirme zamanı geldi. Bu okuma rotasına göre her gün 20-30 sayfa roman, 2-3 öykü, 5-10 şiir, 4-5 deneme, 10 sayfa ansiklopedi/sözlük/başvuru kitabı, 10-20 sayfa dergi okumayı planlıyorum. Planladığım bu okuma rotası kendi yazma rotasını da oluşturacaktır, diye düşünüyorum. Okuduklarım ışığında her gün Okuma Günlüğü, Gece, Günlükler ve Bugün bir…’i yazmalıyım. Şiir Düşü ve Öykü Düşü projelerimi günlük hale getirmeliyim. Not Defteri’me notlar alıp, Karalama Defteri’mi zihnimden geçen düşüncelerle doldurmalıyım. Bunun yanında haftada 1-2 film izleyip Seyir Defteri’ne bu filmler üzerine yazılar yazmalıyım. Ayrıca sinema tarihi üzerine de Seyir Defteri’nde notlara yer vermeliyim. Her gün Günün Resmi’ni ve Günün Şiiri’ni belirlemeliyim. Dinlediğim müzikler üzerine Mırıldandıklarım’a, incelediğim resimler üzerine Sanat Yazıları’na yazılar yazmalıyım. Bu okuma rotası sırasında öğrendiğim yeni bilgileri de Öğrendiklerim’de kaynaklarını da belirterek yayınlamalıyım. Uzun zamandır planladığım fakat bir türlü hayata geçiremediğim Dergiler, Çağrışımlar, Sanatın Tarihi, Çizilemeyen Portreler, Şiirlerden Bestenenler, Ansiklopedi, Tınısını Sevdiğim Sözcükler Atlası ve Mutlakalar Atlası gibi projelerime de artık başlangıç yapmalıyım. Eğer okuma rotama büyük ölçüde uyabilirsem yazma rotam da kendi yolunu kolaylıkla bulacaktır.

yirmi3ocak’17gecesi

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Plan güzel. Ben de bu yıl için bir okuma ve yazma planı belirledim kendime ama sizinki kadar çeşidi çok değil tabii... Blogunuzu takipteyim. Bana da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blog sayfanızı takip ediyorum. Her zaman plan yapmak iyidir. Dört dörtlük uygulamasam da en azından bir kısmını bile hayata geçirince çok huzurlu oluyorum. Bakalım bu planlar ne şekilde ilerleyecek.

      Sil
  2. Ohhh çok yüklü bir prıgram ama müthişşşş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım bu planların büyük bir kısmını hayata geçirebilirim ve bir süreklilik kazandırabilirim.

      Sil
  3. geceleri yazmak insana daha çok ilham verebilir. başarılar dilerim.

    YanıtlaSil