Diya(b)log yazılarında bana eşlik eder misiniz?


Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir aklımda olan bir projeye başlama kararı aldım bugün. Blog sayfamı daha aktif bir hale getirdiğim şu günlerde blog sayfamın en önemli eksiğinin ziyaretçilerimle tam bir diyalog haline geçememek olduğunu fark ettim ve bu konuda bir proje geliştirdim. Blog sayfamı takip eden okurların düşüncelerini öğrenebilmek, önerilerini alabilmek ve merak ettikleri soruları cevaplayabilmek için belli periyotlarla yazılar yazmaya karar verdim. Fakat bu yazılar blog sayfamda yayınlanan diğer yazılardan biraz farklılık gösterecek. En önemlisi diyalog kurma isteğiyle yazıldığı için bir kişiye hitap eden şekilde yazılmış yazılar olacak. Bu yazıları okuyan her okurla sohbet ediyor havası yaratmak amacındayım. Biraz önce de belirttiğim gibi blog sayfamın en büyük eksikliğinin diyalog yetersizliği olduğu yönünde yaptığım teşhis üzerine “diyalog yazılar” yazmaya çalışacağım. Daha samimi, daha sıcak ve daha içten yazılar olacak bunlar. Ve ben yazıp yayınladıktan sonra okuyanlar tarafından yazılmaya devam edilecek. Diyaloğu başlatan ilk adımı ben atacağım ve yapılan yorumlarla bu yazılar çoğalarak ilerleyecek.
Beni yakından takip edenler çok iyi bilir ki ben her yazımı bir üst başlık altında yazmayı severim. Yazılarımın bir süreklilik arz etmesi için de bu tercihimin önemli olduğunu düşünürüm. O nedenle bu tarz diyalog yazılarımı da Diya(b)log üst başlığıyla yayınlamayı uygun gördüm. Diyalog ve blog kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkan bu kelimeyi daha önce kullanan olmuş mudur, bilmiyorum ama bu kelime benim çok hoşuma gitti. En önemlisi de bu projeye çok uygun bir kelime olduğunu düşünüyorum. Bu başlık için sizler ne düşünüyorsunuz?
Diya(b)log yazılarımın ilkinde zihnimden geçenleri sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazılarda bana eşlik edip bir diyalog kurmamızı sağlarsanız çok mutlu olurum. İlk olarak da bu güne kadar yazdığım yazılar, şiirler, günlükler, hayat notları, kitap yazıları ve blog sayfamın genel yapısı üzerine düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım bundan sonra Gece Edebiyat bloğu olarak çok daha samimi bir ortam oluşturabiliriz.
Yazılarımı okuyan, bugüne kadar yorumlarıyla beni bu yolda cesaretlendiren ve her geçen gün artan ilgi nedeniyle yepyeni projelere beni yönlendiren siz değerli okurlarıma çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Siz olmasanız yazdıklarımın, yayınladıklarımın bir anlamı olmazdı.
En kısa zamanda yeniden görüşmek üzere.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Sayfanızı ilk açtığımda tam bir kaos ortamı var. Her yerden bir şeyler çıkıyor, resimler, başlıklar..Çok yorucu geliyor görüntü bana ve malesef pek de bakmadan kapatıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif Hanım, yazımı okuyup yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
      Ben de son zamanlarda sitenin kalabalık görüntüsünden biraz rahatsızım. Özellikle anasayfayı olabildiğince sadeleştirmeyi planlıyorum. Sitenin teması üzerinde değişiklik yapmayı pek düşünmüyorum ama daha kolay ulaşılabilir kategorizasyon yöntemiyle bazı yazıları öne çıkarmanın daha kolay okunmayı sağlayacağını düşünüyorum.
      Anasayfada yer alan slider bölümü benim hoşuma gidiyor. Siteye bir hareket katıyor diye düşünüyorum. Görseller konusunda belki bir değişikliğe gidebilirim.
      Dediklerinizin ben de farkındaydım ama bunun okurları siteden kaçırdığını düşünmüyordum. Şimdi bunu fark etmiş oldum. Fark etmeme sebep olduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. O zaman kolay gelsin:) Sevgiler.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim. Yorumlarınızla blog sayfama katkı yaparsanız çok memnun olurum.
      Saygılarımla.

      Sil
    4. Sadeleşmekten vaz mı geçtiniz ?

      Sil
    5. Hayır vazgeçmedim :) ama bir süredir çalışma hayatının getirdiği yoğunluk nedeniyle blog sayfamla yeterince ilgilenemedim. Bir iki gündür yeniden buraya yoğunlaşmaya başladım. En kısa sürede bir sadeleşmeye gideceğim blog sayfamda.

      Sil
  2. Hocam tasarım güzel. Zaten mavi siyah tasarım hoşuma gidiyor benim. Yazılarınızda görsel kullanım tekniğinize diyecek yok zaten. İlk günden beri dikkatimi çekiyor. Şimdilik diyebileceklerim bunlar. Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Tasarımı beğenmenize çok sevindim. Ben de bu renk uyumunu ve tasarımı gerçekten seviyorum. Sadece blog sayfamın açılırken yavaş açılıyor olması beni biraz rahatsız ediyor. Onu da en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım.

      Sil