Z Raporu (16 Haziran 2017)


1. Gülten Akın’ın Şiiri Düzde Kuşatmak kitabının Söyleşiler, Anlatılar adlı bölümünde yer alan Yazdıkça Yaşama Katılacağız, Gelenekte Var Olanımızı Yok Sayıp Batı’dan Temellenmeye Çalıştık, Şiirin Süreci, Toplumun Değişme Süreci, Buğdayın Yetme Süreci… Bunlar Hep Birbirine Benzer. Ürün Gerçekleşince Kaynağına, Halkın Yaşamına Döner, Türk Toplumcu Şiirinin Kökeni Halk Edebiyatı ve Şiiridir ve Biz Ozanlara Ütopyalar Kaldı başlıklı söyleşileri okudum. (Syf: 141-164)

2. Tınısını Sevdiğim Sözcükler Atlası için nirengi sözcüğünü seçtim.

3. Fernando Pessoa’nın Huzursuzluğun Kitabı adlı kitabının Olaysız Bir Özyaşam Öyküsü adlı ilk bölümünün 334-374. metinlerini okudum. (Syf: 406-446)

4. Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye kitabının Dört Hapisaneden adlı bölümündeki Çankırı ve Bursa hapisanelerinde yazılan şiirleri ile kitabın Rubailer bölümünü okudum ve kitabı bitirdim. (Syf:147-226)

5. Tomris Uyar’ın Ödeşmeler kitabındaki Güler Yüzlü Bir Komşu ve Dön Geri Bak adlı öyküleri okudum. (Syf: 37-61)

6. Rekin Teksoy’un Sinema Tarihi’nin Yeni Bir Seyirlik: Sinema adlı İkinci Bölüm’ündeki Dünyanın Merkezi Avrupa, Sinemanın Amerika’daki Öncüsü: Thomas Alva Edison, Sinemanın Babası: Lumière Kardeşler, Öykülü Filmin Babası: Georges Méliès ve Canlandırma Sinemasının Babası: Emile Cohl başlıklı metinleri okudum. (Syf:27-40)

7. Ali Püsküllüoğlu’nun hazırladığı Türkçe Sözlük’ten adi, adil, adileşmek, adlandırmak, adlaşma(k), adlı, adli, adliye, adliyeci, adrenalin, adres, adsız, adsızparmak, aerobik, aerodinamik, af, afacan, afacanlaşma(k), afal afal, afallama(k), afazi, aferin, aferist, afet, afetzede, affetme(k), affetmemek, affetmez, affettuoso, Afgan, afi, afili, afiş, afişe, afiyet, afoni ve aforoz kelimelerini okudum.

8. Not Defteri için notlar aldım.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bir edebiyat bloğu buldum sonunda :) Ben de edebi pylaşımlar yapmaya çalışıyorum, bloğunuzu gördüm ve hemen bir bakayım dedim :) Tabi ki gece ile gündüz bir olmaz. Gecenin o hüzünlü modu neler yazdırmaz ki insana :) Buyrun benim fakirhanede misafirim olun siz de :) https://maviveedebiyat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Umarım güzel paylaşımlara vesile olur bu karşılaşma. Blog sayfanızı ziyaret ettim ve takip etmeye başladım. Ara ara uğrayıp yorumlarımla katkı yapmaya çalışırım.
      Saygılarımla.

      Sil