Okuma Günlüğü -26-

16 Ekim 2016 Pazar

Bir özel ansiklopedi kurma fikriyle yola çıkan Enis Batur’un Kediler Krallara Bakabilir, Gönderen, Kırkpâre, Kurşunkalem Portreler ve Yazboz ciltlerinden sonra yayınladığı 6. cilt Su, Tüyün Üzerinde Bekler. Her biri kendi içinde bir bütünlük taşıyan özel ansiklopedinin bu cildinde Enis Batur bizi alışkanlıklar, takıntılar, hastalıklar ve korkular gibi konulara götürüyor.


Kitap hasta oğlunu tedavi ettirebilmek için çöp toplayan Fatma Kaptan’ın hikayesiyle açılıyor. Koleksiyonculuk ve her şeyi toplama isteğiyle yaşayan insanlar üzerinden alışkanlıklara götürüyor… Sonra hastalıklar, ölüm korkusu ve takıntılar… Bir nevi insan halleri sunuyor bize yazar. Ama anormal insan halleri… Enis Batur kendisi de ölüm ve uçak korkusuyla iç içe yaşadığı için bu konularda epey yazacak şey biriktirmiş anlaşılan. Ve her zaman olduğu gibi bu kitapta da okurlarını başka kitaplara, filmlere, resimlere götürüyor. Zihnimizde bambaşka fikirler oluşmasına sebep oluyor.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Faydalı ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim http://hastaliktakip.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil