Z Raporu (2 Haziran 2017)


1. Fernando Pessoa’nın Huzursuzluğun Kitabı adlı kitabının 62-94. bölümlerini okudum. (Syf: 100-143)

2. Ferit Edgü’nün Tüm Ders Notları kitabını okumaya başladım ve kitabın Ders Notları adlı ilk bölümünde yer alan 116 notu okudum. (Syf-89)

3. Kimdir? için Ferit Edgü maddesi oluşturmaya başladım ve Çağrışımlar için daha önce yazdığım Tüm Ders Notları adlı yazıyı gözden geçirip yayınlanacak hale getirdim.

4. Behçet Necatigil’in Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü’nden Ferit Edgü maddesini okudum.

5. Nâzım Hikmet’in Benerci Kendini Niçin Öldürdü? adlı şiir kitabını okumaya başladım ve kitaba adını veren ilk bölümü; Gece Gelen Telgraf adlı bölümdeki Gece Gelen Telgraf,  Haber, Şarkılarımız, 21-1-924, Portatif Karyola, Gömlek, Pantolon, Kasket ve Fötre Dair, Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri, Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü, Bu Yazı Uzun Seneler Dünya Emperyalizminin Şarkta Kanlı Bekçiliğini Yapan Çarlık Rusyasının Ne Suretle Öldüğüne Dairdir, Hiçbir Ağaç Böyle Harikulâde Bir Yemiş Vermemiştir, Cevap Numara Dört, Orada Tanıdıklarım I, Sesler Geliyor….., Hoş Geldin, Orada Tanıdıklarım II, Hiciv Vadisinde Bir Tecrübei Kalemiye, Giden, Üç Selvi, Ses, Bir Ayrılış Hikâyesi ve Sen şiirleri ile Amerikan Şairlerinden Tercümeler adlı bölümü okudum. (Syf-145)

6. Aklımda Kalanlar için Nâzım Hikmet’in Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri adlı şiirini seçtim.

7. Jorge Luis Borges’in Alef adlı kitabını okumaya başladım ve kitapta yer alan Ölümsüz ve Ölü adlı öyküleri okudum. (Syf-32)

8. Not Defteri için notlar aldım.

9. Vural Sözer’in hazırladığı Müzik Terimleri Sözlüğü’nden Affetto, Affettuoso, Affrettando, After-dance, Agevole, Aggradevole, Agitato, Agnus Dei, Agogic, Agrément(s),  Ağır aksak, Ağır aksak semai, Ağır çember, Ağır devri hindî, Ağır devri kebir, Ağır düyek, Ağır evfer, Ağırlama, Ağır semai, Ağıt ve Ağız maddelerini okudum.

10. Tınısını Sevdiğim Sözcükler Atlası için Alegori kelimesini seçtim.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

2 Yorumlar