Bir Çocuk Ağlıyor Bilinçaltımda


beyaz karanfile

bir çocuk ağlıyor
bilinçaltımda…

şiirsel bir ezginin kalbime yazdığı son mektupta
imzasız bir aşk sözcüğü
seni rüyalarıma bırakıyor
büyülü bir koku eşliğinde…
ellerim ellerine tutunmak isterken
sessiz bir korku filmine dönüşen bedenim
ruhuma eziyet etmeye başlıyor
ellerim ellerine yetişemiyor…

bir çocuk ağlıyor
bilinçaltımda…

kayıp bir kıtayım
aşk okyanusunun en mistik yerinde
dalgaların üzerime geldiğini hissediyorum
ve kaybolduğum noktadan
hayata bir doğru çiziyorum
bulunamayacağımı umarak…
gözlerim gözlerinden akmaya başlıyor
kalbim büyük bir akustikle sana sesleniyor…

bir çocuk ağlıyor
bilinçaltımda…
hasret çekiyor muratsız bir sevdaya
Attilâ İlhan şiiri okumaya başlıyor
yüksek sesle…
bir otobüs geçiyor kayıp otobanların çıkmaz sokaklarından
aşk yüklü…
içinde senin gözlerini görüyorum
bakakalıyorum ardından
yetişemeyeceğimi bilerek
uçmak istiyorum
uçmak
ve gözlerine konmak
gözyaşlarında yok olup gitmek…

Tuna Başar

/ otuzbiraralıkikibinaltı sıfırikioniki
İzmir /

Yorum Gönder

39 Yorumlar

  1. MERHABA TUNA BEY.ŞİİRNİZİ BEĞENDİM.ŞİİR YOLCULUĞUNDA SİZE BAŞARILAR DİLERİM.MUTLAKA MUTLU KALINIZ...SAYGI VE SEVGİLERİMLE.
    ENGİN NAMLI

    YanıtlaSil
  2. Çoğu kişinin geriye baktığında, en mutlu günlerini çoçukluklarında geçirdiklerini düşünüyorum. Ve hep konuşmalar şöyle başlar keşke "ÇOÇUK KALSAYDIM".O yüzden mustafa kardeşim(Lise arakadaşım) şiirindeki bilinç altındaki çocuğun ağladığını anlatmaya çalışmışsın.Sanırım bizler büyüyünce içimizdeki çocuk da büyüyor ve zaman zaman hem ağlıyoruz hem de ağalatabiliyoruz(bazen isteyerek bazen de istemeyerek). İçindeki çocuğun hiç ağlamamasını diilyorum.Hep mutlu ol.
    Sinem CANDAN

    YanıtlaSil
  3. Asım Yapıcı8 Temmuz 2011 17:29

    Bence vasat bir şiir. Şiir dili açısından yeni arayışlar ve söylemler az da olsa kendisini hissettirmekte, ancak şiir sesi ve mısra tekniği itibariyle vasat sınırları içerisinde yer almakta.
    Okunası bir şiir fakat şairin kullandığı kelimeler bazen eğreti gibi duruyor.
    Bununla birlikte şairde umut var eden bir duruş gözleniyor.
    Başarılar.

    Asım Yapıcı

    YanıtlaSil
  4. bir otobüs geçiyor kayıp otobanların çıkmaz sokaklarından
    aşk yüklü;
    ÇOK GÜZEL VE GÜÇLÜ İFADELERLE DOLU SATIRLARINIZDAN DOLAYI TEBRİKLER...
    ERDEM ÖZKAN

    YanıtlaSil
  5. korkunç kötü bir şiir. bir defa yeni bir şey söylemiyor. bu şiirdeki(!) imge bile olmayan imgeler o kadar kullanıldı ki artık gına geldi. şairin okuma serüveni çok kıt, bu da şiirden belli oluyor. ben ikinci yeni'yi öneriyorum t.başar'a. not: "ada" dergisinin bu kadar kötü bir şiiri yayınlamasını kınıyorum. çünkü neden, çünkü böyle kötü şiirler yayınlayarak şairin kendini geliştirmesini engelliyorlar bence dergiler. genç şairi daha iyiye yöneltmiyorlar. her gönderileni yayımlıyorlar, bir kontrol mekanizması yok. ki zaten bu tip dergileri çıkaran şairler de t.başar gibi kötü şiirlerle çıkıyorlar piyasaya. neyse..

    YanıtlaSil
  6. Fusun Yuruten8 Temmuz 2011 17:30

    Askin en ozlem dolusu dizelenmis
    Ask ozlemle yasanildiginda, icimizdeki cocuk dedigimiz o cevher, ozu arar sevdiginin cemalinde.. O arayislar ki gozyasi olur, o gozyaslariki yurekteki aski sular durur.. Her gozyasinda bilinki, yurekteki ask sulaniyordur, ozlem aski buyutuyordur..
    Ne guzel dizelemissiniz aski.. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  7. bence her insan şiir yazamaz , ama yazılanları bu denli acımasızca eleştirmek de hiç birimize bir şey katmayacaktır.daha güzel şiirler yazabileceğinize inanıyorum , her şey istemekle başlar , ve inanmakla .şiir dolu ve güzel günler diliyorum size.

    YanıtlaSil
  8. kötü, çok kötü... siz en iyisi şiir filan yazmayın.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba tuna bey,
    yolun başında bir şiir, yeni doğan şairimize yolun sonu görünüyor diyorum.İyyi,güzeli daha az imge yalın, duru coşkuyla yolun sonunda ustayı görüyorum.Sevdalanmak aşka, şiire ki sizde olan bu o yüzden ben tebrik ediyorum.Başarılarının artarak devamını diliyorum.Hep şiirde şiirle kal.Saygılar

    YanıtlaSil
  10. şiirniz şahane ellerine sağlık insanın nostaljik takılmasını sağlıyor sağolun

    YanıtlaSil
  11. Şiir okumadan şair olunmaz efenim. Önce okuyunuz

    YanıtlaSil
  12. Durmuş Çetin AKMAN8 Temmuz 2011 17:31

    sevgili yazar, sizde başlıktaki kavramların ilki var ikincisi -ne yazık ki henüz- yok...seçtiğiniz kelimeler ne yazık ki dağarcığınız hakkında umut vermiyor ama ısrarlı yazın çalışmalarınız mutlaka size dönecektir..

    yine de internet ortamında caka satmak yerine , bence -benim yaptığım gibi- tuvalette bile okuyunuz , okuyunuz , okuyunuz..

    kötümser ve karalayıcı olmak istemem ama özgüveniniz -şu an için- haddinden fazla gereksiz..

    YanıtlaSil
  13. esasında güzel ama biraz zorlama gibi bazı kelimeler. şiir duyguların ifadesi ise en yalın ve kısa hali ile ona zoralam birtakım kelimeler yükleyip başka bir boyuta sokmaya gerek yok.bilmem belki daha entellektüel görünmeye çalışmak veya ben entellüktüelim demektir maksat. Ama şiire yazmak için entellektüel olmak önşartı yok sanırım edebiyatta ki edebiyatı yaratanlar entellüktüel olmuyor da bazen okuyanlar oluyor sanırım okumakla.

    YanıtlaSil
  14. Şiirinizi çok begendim. İnşallah o çocuk aglamayacagı düşlerine ulaşır.

    YanıtlaSil
  15. Acımasız, uzmanvari yorum TV deki saçma sapan programlardan sonra bu ortamlara da taşınmış.
    Yaşamınızı güzelleştiren her etkinliğe tutkuyla bağlanın.
    Vazgeçmeyin, bu garip yorumlar sizi yolunuzdan döndürmesin.
    Şiirden çok fazla anlamam, ama anladığını iddia eden ve insanların çabalarını böyle acımasızca eleştiren kişilerden çok daha fazla anladığıma ve hissetiğime eminim.
    Siz bu insanlar için deği, kendiniz için, yaşamınıza renk katmak için yazın ve LÜTFEN yazmaya devam edin.
    Sevgiler
    İİDE den bir İzmirli

    YanıtlaSil
  16. edebiyatçı değilim. ben de zaman zaman yazıyorum. herşeyin ötesinde bence çok çarpıcı bir şiir. benim kalbime değdi. önemli olan da okuyunca birilerine birşeyler hissetirmek değil mi? Gerisi hikaye.
    öte yandan duyguları körelmiş kişilere dünyanın en güzel şiirini ya da romanını okutsanız hiçbirşey ifade etmeyebilir.
    Yazmaya ve yayımlamaya devam edin.

    E.F.Ü.

    YanıtlaSil
  17. Olmamis
    Siir yazmak zorunda degilsiniz

    YanıtlaSil
  18. Gürbüz BATTAL8 Temmuz 2011 17:33

    Sevgili Tuna bey şiirin çok güzel olmuş. Ben çok beğendim.
    Çalışmalarında başaılar ve şiir gibi güzel, şiir tadında bir ömür dilerim

    YanıtlaSil
  19. Çiğdem Altınöz8 Temmuz 2011 17:33

    Sevgili Oğlum,

    Okurken içimde hissettiğim bir şiir bu...
    Belki bana güceneceksin ama eski yazdıkların bu lezzeti vermiyordu nedense...
    Belki de yüreğinin kıyısından gelen şiirler ve yazımlardı onlar.
    Bu şiir ise can evinden, yüreğin tam orta yerinden akmış bize doğru...
    Hani ne derler...Ey minel aşk...nelere kadirsin :))

    Tebrik ediyor devamını diliyorum....

    Çiğdem Altınöz

    YanıtlaSil
  20. harika
    ellerim ellerine tutunmak isterken
    sessiz bir korku filmine dönüşen bedenim
    ruhuma eziyet etmeye başlıyor
    ellerim ellerine yetişemiyor

    Öncelikle şiirsel anlamda gercekten cok hoşuma giti. Bazen ifade edemiycen sözleri şiir dökmek gizemli bir iş olması gerekir . Nasıl bir ruh halinde yazdınız bu kıtaları onu cok merak ediyorum. Umarım hep böyle şaşırtırsınız sevgiler sizi seviyoruz .

    YanıtlaSil
  21. öncelikle tebrik edeyim yazma isteğiniz için. hevesinizi kırmak için değil daha iyilerini yazabilceğinizi düşündüğüm için yorum yapmak istedim. evet bölüm bölüm düşününce anlayabiliyorum ne demek istediğinizi ama yetmiyor. ben akla gelmiş tüm güzel olduğunu düşündüğünüz sözleri sıraladığınızı düşünüyorum. akla gelmiş derken; sadece sizin değil daha önceden beri akla gelmiş olanları kastediyorum.
    belki de bazen farklı olmaya çalışıp aynı olmaktansa tamamen bizim olan sadeliğimizi tercih etmeliyiz.başarılar....

    YanıtlaSil
  22. bir şiirin bir dergide yayınlanmış veya yayınlanacak olması elbetteki o şiiri şiir yapmayacağı gibi, kişiyi de şair yapmaz. zaten edebiyat dergilerinin durumu ortada. editöryal gibi bir kavram da ayaklar altına alınıp, şiir konusunda hiç bir bilgisi olmayan insanlar da editöryal hizmet verince ortaya çıkan ve insanlara sunulan eserler de şiirin çok dışında bir şey oluyor. şiir yazılmalı evet ama bunun bir sanat olduğunun bilincinde olmalı insan. yani, söz sanatı dediğimiz o olguyu ayakta tutmak lazım, ayaklar altına almak değil. ben çıkış noktası olarak "ada dergisinin bilmem kaçıncı sayısında yayınlandı" gibi bir ibareyi çok itici bulduğumu söylemek istiyorum şahsen. reklama giren ve şiirden ziyade bir şiirinyayınlanmış olduğunu afişe etmek de yanlış. şiir üzerinde konuşmak gerekirse eğer evet bence de bu bir şiir değildir lakin tuna başar bundan sonra şiir yazamaz demek değildir. şiiri size bağlayan şey, "imge"dir. şiirden eğer bir tek imge çıkartamıyorsak, şiir size kendisini ikinci kez okutamıyorsa eğer, o şiir başarısız bir şiirdir. imge üzerinde çalışmalarınızı bekliyorum sayın tuna başar.

    YanıtlaSil
  23. Tuna Bey, doğrusunu isterseniz şiiriniz Yılmaz Erdoğan kokuyor. Ben kendisinin bazı şiirlerini sevsem de sizinkinde özgünlük içeren dizeler bulmadım.Bazı arkadaşların dediğigi gibi dergilerde yayınlanması bence de bir anlam ifade etmiyor. (Notos gibi bir çizgisi olan edebiyat dergileri hariç.)Bu yorumu üzülerek yapsam da şunu belirtmek isterim ki yazmak bir amaçtır bence araç değil. Sizin de amacınıza tüm iyi ve kötü eleştirelere rağmen devam etmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
  24. Tuna Bey/Hanım; şiirlerinizi ve yazılarınızı tesadüfen okudum. Hevesinizi kırmak istemem, lakin eleştirmeden de geçemeyeceğim. Yazdıklarınız -hem şiirlerinizden!, hem de düz yazılarınızdan bahsediyorum- yer yer çok sığ kalmış... Fazlaca arabeskleşmişsiniz ara ara... Liseye giden bir ergenin coğrafya defterine karaladığı satırları anımsattı bana kelimeleriniz. Yazmak zorlu bir süreçtir ve bunun için çok okumak, çok araştırmak, çok gözlem yapabilmek gerekir; yoksa memleketimizde eline kalemi alan herkes zaten şair! Bu yolda devam etmek istiyorsanız, umarım eleştirilere kulak asar ve bu işi daha ciddiye alırsınız. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. tuna başar şiiri
    şiiir yazmayı sevdiğiniz kesin ancak daha merdivenlerin çoook başındasınız.en iyi olduğunuz işi yapmanız dileklerimle...

    YanıtlaSil
  26. şiiriniz(!)
    bilinçaltında gizem oyunları,ağlayan çocuk imgeleri...olmamış tuna bey olmamış...lütfen biraz antoloji karıştırın...LÜTFEN ya da yazmayın!!!!!!

    YanıtlaSil
  27. M.Erbil AKSELİ8 Temmuz 2011 17:36

    Sayın Tuna BAŞAR,
    Şiir yazmanın,şair olabilmenin bir takım standartları yok şüphesiz.Önemli olan
    hissedebilmek ve okuyana da bir şeyler hissettirebilmek.Duygusal yanınızın ağır
    bastığı kolayca hissedebiliniyor yazdıklarınızdan.Esasen bütün yazdıklarınızın
    güzel veya bir başka ifade ile beğenilir olma gibi bir şartı da yok şüphesiz.Ama
    doğrusu bu şiirinizi beğenemedim her nedense.Biraz zorlama gibi geldi bana.
    Gene de elinize sağlık ve hiç durmadan devam edin.Bir gün nasıl olsa mükemmele
    yaklaşacaksınız.Buna inanıyorum.
    Saygılarımla.
    M.Erbil AKSELİ

    YanıtlaSil
  28. şırnaklı yağmur8 Temmuz 2011 17:36

    şiirinizde gerçekten ince bir temaya değinmişsiniz başarıların sizi beklediğinden eminim şiirin kulağa gelen sesine biraz daha özen gösterebilirsiniz başarılar

    YanıtlaSil
  29. genel olarak beğendiğim şiirin son bölümünde köklü değişiklik olması daha da yaratıcı kılacaktır sizi...
    şiirle kalın...

    YanıtlaSil
  30. Gültekin AKTAŞ8 Temmuz 2011 17:37

    Sn. Tuna Bey bence çok güzel bir şiir olmuş.Bende bir şiir yazarı ve meraklısı olarak yazdığınız şiir çok beğendim.

    YanıtlaSil
  31. Güzel bir şiir tebrik ederim.. Eleştirininde bir adabi vardir acaba sizi çirkin bir şekilde eleştirenler ne denli anliyor şiirden ya da sizin anlatmak istediğinizden?
    Bunlar size engel değil destek olacaktir eminim.
    Başarilar..
    Merve Ek.

    YanıtlaSil
  32. biraz atilla ilhan kokuyor. linch in filminden alıntı. düz kalıp, eğreti duran duran sözcükler.
    akustik, mistik, korku filmi... bu sözcükler aşırı derecede sıradan bir yazıyı şiir yapmaz. betimlemelere daha fazla dikkat etmelisin.
    daha yeni yeni yazıyorsun. umarım ilerde daha iyi olacaktır. başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  33. Çok başarılı olmuş kardeşim ileride daha iyilerini yazman ümidiyle...

    YanıtlaSil
  34. eleştirilerde ki olumsuz cümleler sizi ürkütmesin devam edin lütfen yolunuza..Eminim o kişilerde yazdıkları şiirleri bizimle paylaşacaklardır bir gün:) en azından siz korkmadan paylaşıp eleştirileri göze alabiliyorsunuz.Meleklerle kalın sevgili Tuna..

    YanıtlaSil
  35. merhaba tuna mükemmel bi şiir yazmışsın sanıyorum sen de acı çekmişsin ve içinden geçenleri yazmışsın bende yazıyorum ara sıra bi defterde topluyorum umarım bi ara bende yollayabilirim şiirlerimi sizlere tebrikler tekrar tekrar mükemmelsin

    YanıtlaSil
  36. şiirin güzel olmuş her geçen gün daha iyiye gidiyosun bu yolda yürümeye devam et birgün ek iş olarak değilde asıl iş olarak şiir yazacağın inanacını taşıyorum .

    YanıtlaSil
  37. zafer yalçınpınar8 Temmuz 2011 17:39

    Bunu yapma üstadım... Milletin yorumunu bekleme... Oku, araştır ve sına... gerisi hikâye... Bazı kelimeler şiire yakışmıyor, bazı sözdizimleri şiire yakışmıyor artık, bunu anlamak lazım... okumak lazım...

    YanıtlaSil
  38. yorumlar arasında eleştiriden anlamayan kardeşlerimizin yazılarını da okudum. şiire bir saygısızlık addediyorum bu biçim hareketleri. eleştirinizin arkasında durabilmek için adınızı belirtin yok duramayacak ve muhalefet olsun diye yazacaksanız parmaklarınıza acımanızı tavsiye ederim. şiir yazmanın ne demek olduğunu bilmeyen ve şiirden anlamayan ansanların arasında şiir için emek harcayan herkese sonsuz selam olsun. şiirlerini takip ediyorum tuna yoldaş. bu işin hakkını verdiğin için sana teşekkür ediyorum.

    Derin saygımla

    YanıtlaSil
  39. sevmek mükemmel iş delikanlııı
    muratsız sevdalara çekilen hasretler içindeki çocuğu öldürür..Ağlatmakla bırakmaz

    YanıtlaSil