Blog Atlası -2- / Blogların Gündeminde Neler Var?


Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir Blogların Gündeminde Neler Var? yazısıyla karşınızdayız. Serinin ilk yazısını okumayanlar http://geceedebiyat.blogspot.com.tr/2017/07/blog-atlas-1-bloglarn-gundeminde-neler.html adresine tıklayabilirler.

Yine birbirinden güzel paylaşımlarla karşılaştım bloglarda. Birbirinden farklı konularda yazan blog yazarları hem okurlara bambaşka bakış açıları sunuyor hem de daha önce dikkatimizi pek çekmeyen konuları ilgi çekici bir şekilde aktarmayı başarıyor. 

1. Öncelikli olarak bir blog yazarları buluşması haberiyle başlayalım yazımıza.
Daha Mutluyuz bloğu tarafından bir blog yazarları Ankara buluşması organize ediliyormuş. Ben de yeni öğrendim. 12 Ağustos Cumartesi günü saat 13.30'da Altındağ'da Nar-ı Keyf adlı bir mekanda düzenlenecek buluşmayla ilgili aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.


2. Elif'in Kütüphanesi adlı blogda Murathan Mungan'ın Küre adlı kitabından yapılmış güzel alıntılar var. Okumanızı tavsiye ederim.


3. Ayrıca Kitap Eylemi bloğunda da Birhan Keskin'in Kim Bağışlayacak Beni adlı şiir kitabından güzel alıntıların yapıldığı bir yazı yayınlandı. Birhan Keskin şiirlerinin tadımlık parçalarına bir göz atmanızı öneririm. Ben de şimdi kendi blog sayfamda daha önce yayınladığım Birhan Keskin şiirlerini okuyacağım ve en kısa zamanda yeniden bir Birhan Keskin toplu okuması gerçekleştireceğim. Birhan Keskin'i bana hatırlattığı için Kitap Eylemi'ne teşekkür ederim.


4. Anılarım Bomboş adlı blogda Tılsım Yılmaz etkilendiği üç şarkıyı seçmiş, şarkı sözleri ve klipleriyle paylaşmış. Belki siz de dinlemek istersiniz bu şarkıları.


5. Cep Aynası adlı bir blog var. Eminim ki birçok blog yazarı tarafından tanınıyordur. Ev dekorasyonu üzerine çok güzel fotoğraflar paylaşıyor. Ben de bir süredir yakından takip ediyorum bu bloğu. Belki takip etmeyenlerin de ilgisini çekebilir.


6. Zeynep'in Evi adlı blog sayfası da ev dekorasyonu üzerine güzel yazıların, resimlerin yer aldığı bir blog. Özellikle Flamingo desenli ürünlerin görseller eşliğinde nereden bulunabileceğini içeren son yazısı ilgi çekici.


7. Öneri Makinesi okuduğu kitaplar ve izlediği filmler hakkında kısa kısa notlarda oluşan bir yazı yayınlamış. Aleksandr Puşkin'in Yüzbaşının Kızı ve William S. Burroughs'nun Junky kitapları ile üç Isabelle Huppert filmi üzerine yazdığı yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Ben özellikle bir süredir izlemek isteyip de bir türlü izleyemediğim Michael Haneke'nin Piyanist filmini bu yazı sayesinde izlenecekler listemde öne çektim.

Atıştırmalık #18 (Yüzbaşının Kızı, Things to Come, Junky, Elle, La Pianiste): http://onerimakinesi.blogspot.com.tr/2017/07/atstrmalk-18-yuzbasinin-kizi-things-to-come.html

8. Şükrü Kırkağaç'ın bloğunu da özellikle şiirseverlere tavsiye ederim. Birçok farklı şairi tanıttığı ve şiirlerinden örnekler verdiği yazıları ilgi çekici.


Blogların Gündeminde Neler Var? yazıları kısa periyotlarla yayınlanacak. Bu konuda eleştirilerinizi, önerilerinizi, takip etmemi istediğiniz blog sayfalarını benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

En kısa zamanda görüşmek üzere.

İyi okumalar.

Tuna BAŞAR

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Blog gazetesi gibi oluyor bu yayınlar pek keyifli ve yeni bloglar da keşfetmemize olanak sunuyor ellerinize sağlık ayrıca tasarladığı takip et butonunu kullandığınızı da görmek beni çok mutlu ediyor😍
    Sevgiler herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu takip et butonunu siz mi tasarladınız? Ben bu butonu kullanmayı çok seviyorum. Gayet dikkat çekici bir görünümü var bence. Elinize sağlık.

      Sil
    2. Değmesin yağlı boya bloğunda yazarken bir çok buton tasarımı yapmıştım belli olmaz belki bu blogumda da yenilerini paylaşırım,severek kullanın:)

      Sil
    3. Değmesin Yağlı Boya'nın tasarımlarını incelemiştim. Şimdi burda isminiz farklı görününce aynı kişi olduğunuzu fark edemedim. Gerçekten çok güzel tasarımlarınız vardı. Ben içlerinden en sade olanını seçmiştim.
      Bu arada Değmesin Yağlı Boya bloğunun ismini mi değiştirdiniz, yoksa yeni bir blog mu açtınız kendinize?
      Emeğinize sağlık.

      Sil
  2. Ne güzel bir yazı ve özet olmuş, bilmediğim bloglar da var güzel bir keşif oldu 😄 Öneri Makinesi'ne de yer verdiğin için teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yazınızı beğendiğimi de tekrardan burda belirtmek isterim. En kısa zamanda Haneke'nin Piyanist'ini izleyeceğim ve blogda yazacağım. Saygılarımla.

      Sil
  3. Bu çok ilginç bir yayın olmuş. Hoşuma gitti. Bir çeşit blog magazin:) Müsadenizle ben de bir şeyler ekleyebilir miyim?

    Bayan Kirpik adlı blogger arkadaşımızın hikayelerinin olduğu hesabı hack'lenmiş.
    https://bayankirpikk.blogspot.com.tr/2017/07/neredeydim-basma-neler-geldi-emek-hrsz.html


    Bir Deli Mavi Blog keşif etkinliği düzenlemiş, katılmak isteyenlere duyurulur. http://www.birdelimavi.com/2017/07/blog-kesif-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için çok teşekkür ederim. Bir Deli Mavi bloğundaki Blog Keşif Etkinliği'ni Fabebook grubumuz sayesinde duymuştum. Bu arada Blog Atlası'nın Facebook grubu da mevcut :) Aslında bu yazıya o etkinliği de eklemeyi düşünüyordum ama yazıyı yazarken unutmuşum. Bir sonraki yazıda bahsedeceğim. Bayan Kirpik de takip ettiğim bloglardan ama bu tatsız olayı duymamıştım. Ona da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her iki bloğa da şimdi tekrar göz atacağım.
      Saygılarımla.

      Sil
  4. Buda cok güzel olmuş :) bilmediklerim var vakit bulursam ziyaret edicem insallah

    YanıtlaSil
  5. Hepsi de güzel yazılar ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de hepsini keyifle okudum. Başkalarının da okumasını istediğim için burada paylaştım. Umarım bu serideki tüm blogları beğenirsiniz.
      Saygılarımla.

      Sil